Tuesday, January 11, 2011

WELCOME TO UR DREAM

Salam,

Selamat Tahun Baru 2011. Semoga anda semua sihat dan gembira. Mungkin belum terlambat untuk saya ucapkan selamat datang kepada impian anda :D Saya fikir ramai yang akan tertanya apa azam dan impian untuk tahun baru ini. Saya ada banyak sekali azam yang dah dibawa dari tahun-tahun sebelumnya sampailah ke tahun ini..hehehe. Banyak kan kalau difikir-fikirkan. Tapi jangan risau. Selagi ada hayat dikandung badan, berusahalah anda untuk mencapainya. Apa yang pasti senarai azam saya tahun ini bertambah dengan adanya azam untuk mencuci blog saya ini dengan tulisan-tulisan yang ikut suka hati saya. Paling kurang seminggu sekali. Kalau dapat 2 hari sekali. Tapi yang amat bagus kalau saya dapat menulis sekurang-kurangnya sekali sehari.

Apa-apa pun jangan lupakan tanggungjawab anda sebagai seorang hamba kepada NYA, anak kepada kedua ibu bapa, isteri/suami kepada yang tersayang, pekerja kepada majikannya dan rakyat kepada pemerintah. Jauhi negatif tanamkan sifat positif. Cuba melihat dari sudut dan pandangan yang beza. Sementelah saya telah menghadiri kursus motivasi 3E bersama Dr HM Tuah Iskandar maka saya letakkan kata-kata semangatnya " Saya BAGUS, Saya HEBAT, Saya BEST". 
Sebelum terlewat, ingat bahawa setiap masa itu amat berharga. Sama ada di tahun lepas, tahun ini, atau akan datang, tidak kira apa pun azam atau cita-cita anda, masa tetap akan berlalu dan tidak dapat dikembalikan. Oleh itu sahabat-sahabat sekalian, gunakanlah masa dengan sebaik mungkin. Pesanan dari penaja..:D

No comments:

Post a Comment